Најважното правило за сув квасец – Внимавајте на ова кога го користите

Најважното правило за сув квасец – Внимавајте на ова кога го користите

Сувиот квасец е корисна намирница која помага за полесно нараснување на тестото.
По отварањето на кесенце сув квасец, се препорачува веднаш да се искористи или најмногу до следните ден два.Не треба да стои долго отворен.

 

Повеќе поврзани рецепти на Gotvi.mk:

Вкусна боранија со поховано пилешко

Здраво, вкусно, едноставно: Стар рецепт за боранија

Боранија со пилешко

Рижото со грашок и боранија

Ручек со боранија и компир – вкусни чинии на трпеза

Запечена боранија

Кремаста салата од боранија (Видео)

Сочна боранија во карамелизиран кромид со печурки

 

singlepost_text