Вкусна риба за посните денови

Вкусна риба за посните денови

Вкусна риба која ќе ја обожавате – идеален рецепт за деновите на пост.

Состојки:

  • 4 риби (скуша, ослич, харинга)
  • малку масло
  • малку лимон
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Рибата исчистете ја, добро посолете, ставете бибер и маслиново масло, па наредете во огноотпорна чинија. На неа исечкајте лимон, прекријте со алуминиумска фолија и ставете во загреана рерна на 250 степени. Печете половина час па тргнете ја фолијата и печете уште 15 минути.

     

  2. Со рибата можете да послужите и варени компири, или карфиол и брокула.

Добар апетит!

Повеќе ресепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство

singlepost_text