Добра идеја за ручек!
Состојки:
- 600 гр бело пилешко месо
- 3 чешниња лук
- 2 лажици брашно + 1 лажичка
- 2 лажици презла
- масло
- сол
- бибер
- листови магдонос
- 200 гр кисела павлака
- малку млеко
Начин на подготовка:
- Месото исечкајте го на шницли па малку исчукајте со чекан за месо. Додајте сол и бибер. Измешајте брашно и презла, па извалкајте ги шницлите. Пржете на тивок оган околу 15 минути.
- Извадете на чинија, а во таа маснотија ставете 1 лажичка брашно, павлака и добро изедначете.
- Додајте изгмечен лук, сол, бибер и листови магдонос. По потреба додајте и малку млеко. Готовите шницли прелијте ги со сос.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути