Совршена за славско предјадење…
Состојки:
- 200 гр пченкарно брашно
- 2 лажици бело брашно
- 1 прашок за печиво
- 2 јајца
- 100 гр крем сирење
- 200 гр кисела павлака
- 50 гр кашкавал
- 50 гр масло
- 100 гр тврдо сирење
- 200 мл јогурт
- 100 мл кисела вода
Начин на подготовка:
- Разматете јајца, додајте брашно и пченкарно брашно со прашок за печиво, крем сирење, павлака, кашкавал, масло, јогурт, тврдо сирење и кисела вода и изедначете.
- Плехот обложете го со хартија за печење, ставете ја смесата и израмнете. Печете на 200 степени околу 40 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега