Јагнешко во млеко и кајмак

Јагнешко во млеко и кајмак

За следниот ручек подгответе вкусно јагнешко месо во млеко и кајмак.

Состојки:

  • 1 кг јагнешко со коски
  • 1 л млеко
  • 200 мл масло
  • сол
  • сув зачин
  • бибер во зрно
  • 150 гр зрел кајмак

Начин на подготовка:

  1. Јагнешкото исечкајте го на крупни парчиња, ставете во лонец, налијте млеко, ставете зачини и масло.

     

  2. Затворете го лонецот со фолија па гответе на слаб оган околу 4 часа. Кога ќе се зготви одвојте го месото од коски, наредете во плех, залијте со кајмак и запечете во рерна околу 10 минути на 180 степени.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте