За следниот ручек подгответе вкусно јагнешко месо во млеко и кајмак.
Состојки:
- 1 кг јагнешко со коски
- 1 л млеко
- 200 мл масло
- сол
- сув зачин
- бибер во зрно
- 150 гр зрел кајмак
Начин на подготовка:
- Јагнешкото исечкајте го на крупни парчиња, ставете во лонец, налијте млеко, ставете зачини и масло.
- Затворете го лонецот со фолија па гответе на слаб оган околу 4 часа. Кога ќе се зготви одвојте го месото од коски, наредете во плех, залијте со кајмак и запечете во рерна околу 10 минути на 180 степени.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна