Направете ги највкусните панцероти.
Состојки:
- 500 гр. брашно
- 200 мл. јогурт
- 1 јајце
- 1 квасец
- 1 лажиче сол
- 50 мл. масло
- шунка, кашкавал, кечап и оригано за фил
Подготовка:
- Се става брашно во длабок сад и се става квасецот со сол, се додава јајце и масло и се додава јогуртот со мешање.
- Се меси тесто кое не треба да лепи, па се става уште малку брашно ако е ретко.
- Се остава да стои додека ги средите намирниците за фил.
- Се сечат шунката и кашкавалот, или се рендаат.
- Тестото се премесува и се дели на еднакви топчиња, а секое се развлекува, се става кечап, оригано, шунка и кашкавал, а можете и да додадете намирници по желба, па се поклопува панцеротата.
- Убаво се затвараат и се пржат на врело масло.
Добар апетит!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Шарена тава со зеленчук и пилешко
Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки
Специјалитет: Похoван и печен пилешки стек