Рецепт за поховано месо со инстант пире.
Состојки:
- 500-600 гр месо
- 3-4 јајца
- 150 гр инстант пире
- 150-200 гр брашно
- 4-5 лажици сусам
- сол
- бибер
- сув зачин
- масло
Начин на подготовка:
- Шницлите истанчете ги, посолете,побиберете и додајте зачин.
- Разматете јајца, посолете ги. Инстант пирето измешајте го со сусам. Шницлите извалкајте ги во брашно, јајца, брашно, јајца, па во инстант пире.
- Пржете во длабоко масло, од двете страни, на средна температура. Вадете на хартиени салфети да се исцедат и послужете.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:
ВИДЕО: Појадок за 8 минути – неодоливи сендвичи со шунка и кашкавал
Најбрзиот рецепт за кифли за сите домаќинки
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви