Разликата меѓу меко и остро брашно

Разликата меѓу меко и остро брашно

За вкусни деликатеси користиме остро и меко брашно, а ова е основната разлика.

Острото брашно тип 400 и 500  им пожолтеникава боја, а мекото побела.

Острото е добро за ќофтињаа, уштипци, њоки и палачинки,додека мекотоза леб, пецива и домашни тестенини.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

Пилешко во кари сос

Пилешко со паста и песто сос

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки

Специјалитет: Похoван и печен пилешки стек

singlepost_text