Деликатес за есента: Вкусни уштипци од тиква

Деликатес за есента: Вкусни уштипци од тиква

Направете вкусни уштипци од тиква.

Состојки:

  • 300 гр. тиква
  • 1 дл. јогурт
  • 3 лажици шеќер
  • ½ лажички цимет
  • ½ кеси прашок за пециво
  • малку сол
  • 9 лажици брашно
  • масло
  • џем од кајсии

Подготовка:

  1. Се ренда тиквата и се мати со јогуртот со миксер како пире.
  2. Се ставаат шеќер и цимет, малку сол, се додава брашно и прашок за пециво.
  3. Се загрева масло на длабока тава и се става со лажица од тестото.
  4. Се вадат уштипците кога ќе добијат златна боја.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

Пилешко во кари сос

Пилешко со паста и песто сос

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки

Специјалитет: Похoван и печен пилешки стек