Сите сакаме печени костени кои имаат совршена арома и вкус.
Може да ги испечете и во рерна и да си ја олесните работата.
Земете костени и со нож засечете ги за лушпата убаво д аим се отвори и кога ќе се печат топлината да навлезе убаво во нив.
Ставете ги во тенџере со вода и сол, нека вријат кратко, па ставете ги полу сварените костени во тепсија за печење со хартија, и печете на 220 степени.
Доволни им се околу 10 минути.
Ќе бидат превкусни.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи
Полнет ананас со ориз и пилешко
Полнети печурки по најдобар рецепт