Чудо од тесто кое можете да го чувате во фрижидер и до недела дена

Чудо од тесто кое можете да го чувате во фрижидер и до недела дена

Чудо од тесто кое стои во фрижидер и до недела дена…

Состојки:

  • 500 гр глатко брашно
  • 500 гр оштро брашно
  • 4 дл млеко
  • 1 коцка квасец
  • 1 јогурт
  • 2 јајца
  • 1 дл млеко
  • 1 прашок за печиво
  • 2-3 лажички сол

Начин на подготовка:

  1. Во млакото мелко додајте издробен квасец, па оставете да се активира. На работна површина направете куп од брашно измешано со прашок за печиво, па во средина додајте ги останатите состојки и замесете тесто. По потреба додајте уште брашно или млеко така што тестото ќе остане меко.

     

  2. Внатрешнотста на чиста пластична кеса добро намастете ја, па ставете го тестото во кесата, истиснете го вишокот воздух, врзете и ставете во фрижидер. Чувајте го до седум дена и вадете по потреба.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

Пилешко во кари сос

Пилешко со паста и песто сос

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки

Специјалитет: Похoван и печен пилешки стек