Деликатес: Похован кашкавал во кори за пита

Деликатес: Похован кашкавал во кори за пита

Направете вкусен домашен похован кашкавал во кори за пита.

Состојки:

  • 12 еднакви парчиња кашкавал
  • 2-3 јајца
  • 1 пакување кори за пита и масло

Подготовка:

  1. Се замотува секое парче кашкавал во кора за пита, се става во матени јајца и се пржи на загреано масло.
  2. Супер се со туна или зелена салата.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб