Направете специјалитет во рерна со мелено месо.
Состојки:
- 500 гр. мелено месо
- 2 јајца
- 2 кришки леб
- 200 гр. шампињони
- 3 јајца
- 100 гр. кашкавал
- 5-6 лажици лутеница
- 1 лажица масло
- зачини
Подготовка:
- Се намачкува тепсија со масло, се става лутеница во тенок слој и се става мелено месо, замесено со претходно натопен леб во вода и исцеден, со зачини.
- Се сечат и ставаат печурки, па преку нив пак месо.
- Се прават коцки со нож и се прелива се со јајца и кашкавал и се пече на 180 степени.
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки