Мисиркиното месо веќе никогаш нема да биде суво, ако го подготвите со многу зеленчук.
Состојки:
- 300 гр мисиркино месо
- 250 гр шампињони
- 100 гр тиквици
- 200 гр домати
- 150 гр кромид
- 3 чешниња лук
- 200 гр ориз
- 1 дл бело вино
- 8 лажици маслиново масло
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- На масло продинстајте кромид и лук, па додајте зачинето исечкано мисиркино месо.
- Додајте ситно сечкани шампињони, па зачијте со вино да крчка.
- После 15 минути додајте зеленчук и гответе додека водата не испари. Сервирајте со варен ориз.
Добар апетит!
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате