Направете вкусна лесковачка плескавица дома.
Состојки:
- 300 гр. телешко мелено месо
- 700 гр. свинско мелено месо
- 2 лути пиперки
- 100 гр. кромид
- 1 чешне лук
- сол, бибер, масло, ловоров лист
Подготовка:
- Се меша меленото месо со исечени и исчистени лути пиперки, кромид ситно сечен и зачини, како и сечен лук.
- Се додава по желба ловоров лист.
- Се остава смесата кратко да ги прими зачините.
- Се обликуваат плескавици и се премачкуваат со маргарин, па сепечат на скара.
- Можете да ги испржите и во тава.
- Супер со кајмак.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Брзо и освежително: Смути од шумски плодови
ВИДЕО: Посно и брзо – Како да направите домашен хумус намаз