За следниот ручек подгответе вистинска гурманска оаза со овој вкусен рецепт.
Состојки:
- 500 гр јунешки гради
- 1 главица кромид
- 3 чешниња лук
- 1 помала главица целер
- морков
- сол
- бибер
- сок од 1/2 портокал
- 2 лажици пасирани домати
- 2 лажици путер
- 150 гр крем сирење со зачински билки
Начин на подготовка:
- Излупете и исечкајте кромид, лук, целер и морков и сѐ ставете во чинија.
- Месото ставете го над зеленчукот, прелијте со сок од портокал, додајте 2 лажички сол, бибер, домати и ставете во фрижидер да преноќи.
- Наредниот ден извадете од чинија, уште посолете и побиберете, па со зеленчукот, со маринада, ставете во длабока тава или тенџере и динстајте на тивок оган околу 180 минути.
- Кога ќе биде готово, месото издвојте го, а зеленчукот испасирајте го и измешајте го со сирење.
- Месото можете да го вратите во сосот или да го послужите одвоено.
Добар апетит!
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки