Веќе нема недоварени компири – Колку време им е потребно?

Веќе нема недоварени компири – Колку време им е потребно?

Времето на варење на компирот зависи од неговата големина, и дали има повеќе скроб во себе.
Старите компири со поголема величина се варат околу половина час.Исечен и излупен компир се вари околу 15 минути.

Свеж и млад компир се вари 10-15 минути.

 

Прочитај Gotvi.mk рецепти:

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

Пилешко во кари сос

Пилешко со паста и песто сос

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки