Сочни плескавици со јајца и павлака

Сочни плескавици со јајца и павлака

Сочно месо на трпеза:

Состојки:

  • 800 гр. мешано мелено месо
  • 1 кромид
  • 3 чешни лук
  • 1 лажиче сенф
  • 1 лажиче бибер
  • 2 варени јајца
  • 4 лажици павлака
  • 150 гр. кашкавал

Подготовка:

  1. Во меленото месо се става ситно сечен кромид и лук.
  2. Се додава сенф и бибер, се меша и се остава два час асмесата во ладилник.
  3. Се прави топка од смесата од 200 грама и поделете ја на два дела.
  4. Направете плескавица.
  5. Премачкајте ја со лажица павлака, рендано варено јајце и кашкавал и ставете горе друга половина од плескавицата.
  6. Се прави вака додека има смеса.
  7. Се пржи на загреано масло.

 

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

 

singlepost_text