Сочно месо на трпеза:
Состојки:
- 800 гр. мешано мелено месо
- 1 кромид
- 3 чешни лук
- 1 лажиче сенф
- 1 лажиче бибер
- 2 варени јајца
- 4 лажици павлака
- 150 гр. кашкавал
Подготовка:
- Во меленото месо се става ситно сечен кромид и лук.
- Се додава сенф и бибер, се меша и се остава два час асмесата во ладилник.
- Се прави топка од смесата од 200 грама и поделете ја на два дела.
- Направете плескавица.
- Премачкајте ја со лажица павлака, рендано варено јајце и кашкавал и ставете горе друга половина од плескавицата.
- Се прави вака додека има смеса.
- Се пржи на загреано масло.
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси