Рижото со печурки – Брз ручек на трпеза

Рижото со печурки – Брз ручек на трпеза

Направете супер вкусно рижото.

Состојки:

  • 25 гр. маргарин
  • 1 лажица маслиново масло
  • 1 главица кромид
  • 1 чешне лук
  • 300 гр. ориз
  • 1 л. вода врела
  • 1 коцка бујон
  • 250 гр. печурки
  • 1 млад лук

Подготовка:

  1. Помешајте во тава маргарин со маслиново масло и ставете ги ситно сечените кромид и лук да динстаат.
  2. Се става ориз и 850 мл. вода, се додава бујонот и се меша.
  3. Се ставаат зачини и се остава на тивок оган 10 минути.
  4. Се ставаат сечените печурки и по избор може да си ставите зеленчук.
  5. Се крчка 10-15 минути и се сервира со младо лукче горе.

Поврзани вести на Готви.мк

Англиски погачици со чедар – ќе ги правите во секоја прилика

Полнети тиквички по најдобар рецепт

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

 

 

singlepost_text