Направете вкусно запечено јадење од карфиол и компир.
Состојки:
- 1 главица карфиол
- 7-8 компири
- 100 гр. масло
- ½ китки магдонос
- ½ лажички бибер и малку сол
- 3 јајца
- 2 шолји млеко
Подготовка:
- Се мие и се става карфиолот во солена вода, се вари 15 минути да омекне.
- Се кине потоа исцедениот карфиол на мали цветови.
- Се мие, лупи и сече компирот на тенки кругови и се става сол. Се сече и магдоносот ситно.
- Се реди компир во плех, магдонос и бибер и сол, карфиол, па пак компир и се додека има состојки.
- Се ставаат горе изматени јајца со млеко и се пече на 200 степени додека не порумени.
Уживајте!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта