Вкусен ручек полн со витамини…
Состојки:
- 500 гр пилешки батаци
- 1 главица кромид
- 1 црвена пиперка
- 1 голем морков
- 1 компир
- 1 поголема тиквица
- масло
- сол
- бибер
- листови магдонос
Начин на подготовка:
- На масло пропржете сечкан кромид и сечкана пиперка, додајте сечкан морков па тиквица и компир на коцки. Посолете, побиберете, додајте зачин, па додајте шолја од 100 гр измиен ориз. Долијте вода и крчкајте на тивок оган.
- Батаците посолете ги и побиберете ги, додајте лута пипер и две големи чешниња издробен лук. Потоа додајте масло и добро измешајте. Кога водата во тенџерето со пилав ќе испари наредете батаци и печете во рерна на 200 степени околу еден час.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта