Овој едноставен рецепт е достоен за секаква трпеза.
Состојки:
- 1,5 кг јагнешки бут
- 30 гр сланина
- 30 гр маст
- 20 гр брашно
- 2 дл павлака Пекабела
- сол
- вода
Начин на подготовка:
- Јагнешкото прво измијте го, исечкајте сланина, па посолете и ставете во рерна да се пече.
- Налијте врела маст и печете 45 минути.
- На маст пропржете брашно, долијте вода, и налијте го бутот со павлака.
- Ставете уште малку во рерна па исечкајте на парчиња и послужете.
Добар апетит!
Прочитај Gotvi.mk рецепти:
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко