Сочно јагнешко од рерна: Едноставно се подготвува, а вкусот е фантастичен

Сочно јагнешко од рерна: Едноставно се подготвува, а вкусот е фантастичен

Овој едноставен рецепт е достоен за секаква трпеза.

Состојки:

  • 1,5 кг јагнешки бут
  • 30 гр сланина
  • 30 гр маст
  • 20 гр брашно
  • 2 дл павлака Пекабела
  • сол
  • вода

Начин на подготовка:

  1. Јагнешкото прво измијте го, исечкајте сланина, па посолете и ставете во рерна да се пече.

     

  2. Налијте врела маст и печете 45 минути.

     

  3. На маст пропржете брашно, долијте вода, и налијте го бутот со павлака.

     

  4. Ставете уште малку во рерна па исечкајте на парчиња и послужете.

Добар апетит!

Прочитај Gotvi.mk рецепти:

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

Пилешко во кари сос

Пилешко со паста и песто сос

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки

singlepost_text