Пробајте го овој рецепт за ароматично јадење кое освојува на првиот залак.
Состојки:
- 800 гр телешко месо
- 200 гр сланина Пекабеско исечкана на листови
- 100 гр лебни трошки
- сок од 1 лимон
- 100 гр путер
- 1/2 л павлака за готвење
- сол
- бибер
- мускатно оревче
Начин на подготовка:
- Телешкото исечкајте го на парчиња и секое парче прекријте го со тенко исечкана сланина. Сѐ заедно лесно извалкајте во трошки.
- Месото пропржете го на путер, тргнете од оган, ставете во лонец па прелијте со павлака за готвење, со сок од еден лимон и зачинете по вкус.
Добар апетит!
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како