Како правилно се чува павлаката – Има супер трик

Како правилно се чува павлаката – Има супер трик

Ако сакате павлаката подолго да биде свежа и да издржи во ладилник има мал трик.

Можеби звучи чудно ова правило, но павлаката треба да се чува во ладилникот превртена наопаку додека не се отвори.

Така ќе биде двојно повеќе и подолго свежа.

Пробајте го трикот следниот пат кога ќе купите павлака.