Искористете го крајот на сезоната за уште малку уживање во вкусните тиквици…
Состојки:
- 3 тиквици
- 4 јајца
- сол
- бибер
- 150 гр кашкавал
- 3-4 лажици масло
Начин на подготовка:
- Тиквиците исечкајте ги на кругови, а потоа на коцки. Ставете во огноотпорен сад со средна големина и прелијте со 3-4 лажици масло.
- Во чинија скршете јајца, посолете и побиберете по вкус, убаво разматете, па прелијте ги тиквиците.
- Од горе посипете со рендан кашкавал и печете 30-35 минути на 180 степени.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт