Необичен и интересен спој од вкусови: Грашок со лути колбаси

Необичен и интересен спој од вкусови: Грашок со лути колбаси

Како прилог со грашокот можете да послужите пилешки крилца.

Состојки:

  • 400 гр грашок
  • 2 моркови
  • 1 главица кромид
  • 1 зелена пиперка
  • 1 компир
  • 150 гр лути колбаси
  • сол
  • масло
  • листови магдонос

Начин на подготовка:

  1. На масло пропржете сечкан кромид, додајте сечкана пиперка и моркови, па издинстајте. Потоа додајте сечкани колбаси и грашок.

     

  2. Ставете малку вода и динстајте додека грашокот не омекне. По желба додајте зачин, сол, магдонос.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо