Топло јадење за целото семејство…
Состојки:
- 2 главици кромид
- 3-4 меснати пиперки бабури
- 2 големи домати
- 1 лажица маст
- 600-700 гр пилешко месо
- 300 гр варен компир
- мелен бибер
- масло
- листови магдонос
Начин на подготовка:
- На маст пропржете ситно сечкан кромид, па кога малку ќе се пропржи додајте исечкано пилешко месо. Додајте малку вода, динстајте, па кога месото ќе омекне додајте исечкана пиперка. Кога и таа ќе омекне, додајте излупен и исечкан домат.
- Кога течноста ќе испари посолете по желба и додајте магдонос. Компирите згответе ги во лушпа, излупете ги па исечкајте ги на коцки, додајте масло, побиберете и додајте малку магдонос.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт