Направете вкусен и брз ајвар за на трпеза. Ова е количина за едно јадење.
Состојки:
- 300 гр. црн патлиџан
- 300 гр. пиперки
- 1 лук
- бибер, сол и масло
Подготовка:
- Се печат пиперките и црниот патлиџан кои треба да бидат исчистени и измиени.
- Се лупат и мелат со машина за месо.
- Се додава ситнет лук и бибер, сол и масло по вкус.
- Се става во тегла.
- Ова е количина за едно јадење.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана