Поховани тиквици со павлака

Поховани тиквици со павлака

Доколку немате идеја за вкусен и брз ручек, ова е идеален рецепт за вас.

Состојки:

  • 3 мали тиквици
  • 3 лажици брашно
  • 2 јајца
  • сол
  • бибер
  • 500 мл павлака
  • 2 чешниња лук

Начин на подготовка:

  1. Тиквиците добро измијте ги. Отстранете ги петелките. Исечкајте на долги плочки. Посолете и побиберете.

     

  2. Во една чинија разматете јајца кои претходно сте ги посолиле. Во друга чинија ставете брашно. Загрејте масло.

     

  3. Во сад ставете павлака и ситно сечкан лук. Посолете и додајте малку вода. Откако ќе ги наредите тиквиците, премачкајте ги со павлака. Повторете ја постапката четири пати. Тиквиците можете да ги сервирате и ладни, а во фрижидер можат да стојат до три дена.

Добар апетит!

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text