Едноставен и брз десерт…
Состојки:
- 8 парчиња бел леб
- 2 раце суво грозје
- 3 лажици шеќер во прав
- 3 јајца
- 300 мл млеко
- 1,5 лажица путер
- 1 лажичка цимет
- 1 лажичка мускатно оревче
Начин на подготовка:
- Намастете огноотпорен сад со путер па премачкајте ги и парчињата леб.
- Наредете половина од парчињата леб на дно од сад за печење. Посипете со лажичка шеќер и половина од сувото грозје. Поклопете со втор слој леб и повторете ја постапката.
- Разматете три јајца и додајте млеко. Прелијте ја смесата преку лебот и оставете да отстои 10-20 минути.
- Печете во претходно загреана рерна на 180 степени околу 20 минути.
Уживајте!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука