Постапката за подготовка на овој оброк е многу едноставна, а вкусот е фантастичен!
Состојки:
- 2 лажици маслиново масло
- 2 парчиња пилешки гради
- сол
- свежо мелен бибер
- 1/2 шолја млеко
- 1/2 шолја пилешки бујон
- 2 чешниња лук
- 250 гр фетучина паста
- 1/2 шолја павлака
- 1 шолја свежо изрендан пармезан
- магдонос
Начин на подготовка:
- Во голема тава загрејте масло, додајте пилешко, посолете и побиберете. Пржете додека не биде готово (околу 10 минути). Тргнете го месото на страна, па кога малку ќе се излади исечкајте го.
- Во тавата во која се пржело пилешкото додајте млеко, бујон и лук. Посолете и побиберете и оставете да се готви. Додајте паста и гответе неколку минути со постојано мешање.
- Измешајте павлака и пармезан и потоа додајте во сосот и гответе додека не згусне. Веднаш, додека се уште е врело, на чинија ставете прво подлога од резанки со сос и на тоа наредете исечкано пилешко филе. Украсете со магдонос.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот