Не го поднесуваат овој зачин – Избркајте ги мравките од дома

Не го поднесуваат овој зачин – Избркајте ги мравките од дома

Ако сакате да се решите од мравките кои први доаѓаат со топлото време, имаме домашен и корисен трик.

Тие не поднесуваат мирис на цимет.

Ставете цимет или стапчиња цимет по ќошевите дома или по терасата.

Верувајте нема да видите мравка.