На која страна на фолијата треба да се пече – Трик за сочни ручеци

На која страна на фолијата треба да се пече – Трик за сочни ручеци

Алуминиумската фолија има голема намена во кујната, а важно е да се знае правилото на која страна треба да се пече храната.
Додека едната е сјајна и исполирана, другата е мат. Тоа е резултат на процесот на производство, а тоа влијае врз подготвувањето на храната.Некои произведувачи тврдат дека храната ставена на мат страната и замотана во неа пружа максимална ефикасност. Но, без оглед на која страна сте ја ставиле, алуминиумската филија ќе осигура еднакво добар ефект и во замрзнувањето и во подготвувањето храна.

 

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

singlepost_text