Евтин трик да се спасите од комарци и инсекти – Благото ќе ги привлече, киселината ќе ги убие

Евтин трик да се спасите од комарци и инсекти – Благото ќе ги привлече, киселината ќе ги убие

Ако сакате на мир да седите летово во двор или на тераса без да ви доаѓаат здодевни инсекти, има евтин трик.Помагаат газираните сокови. За пиење се штетни со оглед на тоа дека едно шишенце има 10 лажици шеќер, но можат и да послужат за проблеми.

Имено, ставете во чинивче газирано и шеќерот ќе ги привлече инсектите, а газираното односно киселината ќе ги убие.