Посен колач медено срце – се топи во уста

Посен колач медено срце – се топи во уста

Посен колач кој се топи во уста…

Состојки:

  • 250 мл кисела вода
  • 120 мл масло
  • 200 гр шеќер
  • 1 лажица џем
  • 250 гр брашно
  • 3 лажици какао
  • 1 лажичка сода бикарбона
  • 1 лажичка цимет
  • 3 лажици џем за премачкување
  • 100 гр посно чоколадо и 2 лажици масло за глазура

Начин на подготовка:

  1. Разматете ги сувите состојки: брашно, какао, сода бикарбона, шеќер и циемт. Потоа соединете кисела вода и џем па додајте ги сувите состојки.

     

  2. Сѐ измешајте па додајте масло и префрлете во плех. Печете околу 25 минути на 200 степени. Врелиот колач премачкајте го со џем па преку прелијте со растопено чоколадо.

Уживајте!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text