Посен колач кој се топи во уста…
Состојки:
- 250 мл кисела вода
- 120 мл масло
- 200 гр шеќер
- 1 лажица џем
- 250 гр брашно
- 3 лажици какао
- 1 лажичка сода бикарбона
- 1 лажичка цимет
- 3 лажици џем за премачкување
- 100 гр посно чоколадо и 2 лажици масло за глазура
Начин на подготовка:
- Разматете ги сувите состојки: брашно, какао, сода бикарбона, шеќер и циемт. Потоа соединете кисела вода и џем па додајте ги сувите состојки.
- Сѐ измешајте па додајте масло и префрлете во плех. Печете околу 25 минути на 200 степени. Врелиот колач премачкајте го со џем па преку прелијте со растопено чоколадо.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта