Подобро од кисело млеко за изгореници: Мајка од Америка сподели ефикасен трик

Подобро од кисело млеко за изгореници: Мајка од Америка сподели ефикасен трик

Ако имате изгореници од сонце, а јогуртот и киселото млеко не ви помогнаа, има поефикасно решение за маката.

Верувале или не, решението е пена за бричење со ментол.

Се нанесува на местото на изгорениците и се остава на кожата. Ќе почувствувате како ја вади топлината од неа.

По 30 минути ќе изгледа како да се стопила и впила, но ќе чувствувате ладно на изгорениците, што е добар знак.

Потоа, измијте се со ладна или млака вода,

Ако имате болка и изгореници пак, слдниот ден повторете.

Ова е трик кој го пренесоа американските медиуми, од мајка од Тексас.