Ако немате време за чекање – Вака најубаво ќе одмрзнете тесто

Ако немате време за чекање – Вака најубаво ќе одмрзнете тесто

Ако имате замрзнато тесто за само да го одмрзнете и искористите за некој деликатес, тогаш ви нудиме трик како полесно да се одмрзне.

Најдобра и најздрава варијанта е да се извади од вечерта и да се одмрзнува само до утрото.

Ако немаме време, има и други техники.

Се остава на топло или директно на сонце, може да се одмрзне во микро или на пареа.

Сад со тестото кој е потполно сув ставете го над вода која врие.

Ова се неколку трикови ако брзате и немате многу време за чекање.