Не е лесна и здрава храна, но сите понекогаш сакаме бурек, а ова е најдобриот и брз рецепт.
Состојки:
- 700 гр. мелено месо
- 1 кромид
- 5 јајца
- 400 мл. кисела павлака
- 0,5 мл. минерална вода
- 500 гр. кори
- сол и бибер
Подготовка:
- Се пржи исецканиот кромид на загреано масло во тава додека не пожолти, се става сол и бибер и месото.
- Се пржи додека биде готово, а потоа се реди бурекот.
- На намастен плех се става слој кори, па месо и така додека има кори и фил.
- Се замотуваат полжавчиња или банички.
- Се мешаат јајцата со павлака и малку сол со кисела вода и се става од смесата врз бурекот.
- Се пече 40 минути на 180 степени.