Домашни мрвици – Лесно и брзо ви требаат 3 состојки

Домашни мрвици – Лесно и брзо ви требаат 3 состојки

Направете домашни шарени мрвици. Лесно е и брзо.

Состојки:

  • 1 белка
  • 250 гр. шеќер во прав
  • боја по желба

Подготовка:

  1. Се мати белката со миксер додека се запени, па постепено се сее шеќерот во прав додека матите и се зголемува брзината на миксерот.
  2. Се добива цврста смеса и се дели на два дела.
  3. Во еден се става една боја, во друг друга, а на видеото се прикажани розева и сина.
  4. Се меша секој дел.
  5. Се полни кесе за украсување со мало дупче.
  6. Се влечат паралелни линии кои треба да отстојат малку, па се кршат.

 

 

 

Уживајте!