Пита со шунка без кори: Доручек кој се памети

Пита со шунка без кори: Доручек кој се памети

Направете пита на овој начин и уживајте во фантастичниот вкус!

Состојки:

  • 3 јајца
  • 200 мл јогурт
  • 170 гр брашно
  • 1/2 прашок за печиво
  • 150 гр шунка
  • 50 гр красавици
  • 50 мл масло
  • рузмарин
  • мајчина душица

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајца, додајте брашно со прашок за печиво, јогурт, масло и ситно сечкана шунка и краставички.

     

  2. Исечкајте рузмарин и мајчина душица. Додајте малку сол.

     

  3. Тестото добро изедначете го, а плехот обложете го со хартија за печење. Ставете ја смесата во плехот, израмнете и по желба посипете со семки.

     

  4. Печете на 200 степени 45 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо