Пица лазања – Деликатес кој крчка во тава

Пица лазања – Деликатес кој крчка во тава

Направете пица-лазања, деликатес кој се памети.

Состојки:

  • 1 пакување тесто за лазањи
  • 1 конзерва доматно пире
  • 200 гр. шунка
  • 300 гр. кашкавал за пица
  • 10 печурки
  • 1 павлака за готвење
  • 1 канче павлака
  • оригано

Подготовка:

  1. Се става тестото за лазања во врела вода на кратко, не ви требаат сите, 12-14 листови се доволни.
  2. Се рендаат шунка и кашкавал, се меша во друг сад доматното пире со оригано.
  3. Се сечат печурките и се пржат на малку масло во тава.
  4. Се става ред лазања на плех, се става сос од домати, шунка и кашкавал горе па печурки.
  5. Се става и друг слој лазањи, ако ви останаа состојки повторете ја постапката, ако не ви останаа премачкајте ги горе лазањите со двата вид апавлака.
  6. Се пече на 220 степени 15 минути.