Лут сос од домати за црвено месо и плескавици

Лут сос од домати за црвено месо и плескавици

Подгответе лут сос од домати и подобрете го вкусот на месото…

Состојки:

  • 125 мл маслиново масло
  • 10 чешниња лук
  • 700 гр излупени домати
  • сол
  • 3 лути пиперки

Начин на подготовка:

  1. Загрејте масло на слаб оган, додајте исечкани домати и цел лук. Посолете и ставете исечкани пиперки и полупоклопено гответе најмалку 60 минути.

     

  2. Сосот добро оди со плескавици. Доколку сакате пикантно, ова е идеален рецепт за вас!

Поврзани вести на Gotvi.mk

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости

Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука

 

singlepost_text