Подготовката е едноставна, а вкусот фантастичен!
Состојки:
- 2 пилешки батаци
- маслиново масло
- сол
- бибер
- сусам
- лук
- лут кечап
- 1 лажица ајвар
- босилек
- рузмарин
- малку сенф
Начин на подготовка:
- Во чинија ставете масло, додајте сол, бибер, може и малку сув зачин, лук, кечап, ајвар, сечкан босилек и рузмарин и малку сенф. Сѐ измешајте и извалкајте ги батаците во маринада.
- Исечкајте компири на коцки па и нив измешајте ги. Оставете еден час да впијат, па печете во тепсија еден час на 220 степени.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
БРЗО И ЕВТИНО: Отстранете ги непријатните флеки од пот на вашите алишта
Корисен совет: Како да ги освежите и исчистите сунѓерите и џогерот
Дамки од црвено вино на тепихот? Исчистете ги за миг
Направете природен освежувач за воздух – Потребни ви се само 2 работи