За кожата, косата, против анемија и тешки болести – Кајсијата е дар од Бога

За кожата, косата, против анемија и тешки болести – Кајсијата е дар од Бога

Кајсијата е овошје кое е познато илјадници години наназад, потекнува од Централна Азија.

Само една рака кајсии има 100 проценти од препорачаната дневна доза бета каротен – силен антиоксиданс кој нашето тело го претвара во провитамин А.

Го јакне имунитетот, помага за очите, косата, кожата, жлездите во телото.

Се борат со анемија и затоа се супер намирница и за бебиња и деца.

Диетална е и вкусна.