Доручек, ручек или вечера, изберете сами, во секој случај е идеална.
Состојки:
- 250 гр лиснато тесто
- 250 гр тиквици
- 250 гр свежо сирење
- 2 чешниња лук
- 3 јајца
- сол
- мелен бибер
- мускатно оревче
Начин на подготовка:
- Лиснатото тесто развлечете го на дебелина од околу 3 милиметри и префрлете во плех обложен со хартија за печење. Тиквиците исечкајте ги на тенки кругови, посолете и оставете да отстојат околу 20 минути за да го пуштат вишокот вода.
- Свежото сирење измешајте го со сечкан лук, рендано мускатно оревче и јајца. Посолете, побиберете, па измешајте. Смесата рамномерно распоредете ја по тестото, додајте тиквици од горе па печете во рерна на 170 степени околу 40 минути.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот