Стар десерт во ново руво…
Состојки:
- 5 јајца
- 5 лажици гриз
- 3 лажици мелени бисквити плазма
- 1 л млеко
- шеќер по вкус
- 2 кесички ванилин шеќер
- 100 гр суво грозје
- кора од лимон
Начин на подготовка:
- Разматете јајца со 5 лажици шеќер, додајте гриз и бисквити и суво грозје. Добро измешајте и ставете во намастен плех кој малку сте го побрашниле.
- Израмнете и печете на 200 степени околу 15-20 минути.
- Млекото ставете го да се готви, додајте шеќер по желба, ванилин шеќер и кора од лимон. Кога ќе зоврие млекото и кохот ќе се испече, прелијте го кохот со млеко и оставете да впие.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
квит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот