Сочен кох со плазма и гриз

Сочен кох со плазма и гриз

Стар десерт во ново руво…

Состојки:

  • 5 јајца
  • 5 лажици гриз
  • 3 лажици мелени бисквити плазма
  • 1 л млеко
  • шеќер по вкус
  • 2 кесички ванилин шеќер
  • 100 гр суво грозје
  • кора од лимон

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајца со 5 лажици шеќер, додајте гриз и бисквити и суво грозје. Добро измешајте и ставете во намастен плех кој малку сте го побрашниле.

     

  2. Израмнете и печете на 200 степени околу 15-20 минути.

     

  3. Млекото ставете го да се готви, додајте шеќер по желба, ванилин шеќер и кора од лимон. Кога ќе зоврие млекото и кохот ќе се испече, прелијте го кохот со млеко и оставете да впие.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

квит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта