Домашни кроасани

Домашни кроасани

Вкусни домашни кроасани од лиснато тесто.

Состојки:

  • 750 гр лиснато тесто
  • 100 гр вишни
  • малку цимет
  • 2 кесички ванилин шеќер
  • 1 пудинг од ванила
  • 4 лажички густин
  • 1 лажица путер
  • 450 мл млеко
  • 1 јајце

Начин на подготовка:

  1. Згответе ги вишните со ванилин шеќер и цимет додека не омекнат. Додајте густин кој сте го разматиле во малку вода. Гответе додека не добиете густа смеса.

     

  2. Згответе го пудингот, а кога малку ќе се излади измешајте и путер. Измешајте пудинг и крем од вишни.

     

  3. Исечкајте триаголници од тестото и полнете ги со крем. Оставете да отстојат десетина минути, па печете ги на 180 степени околу 15 минути, додека не добијат боја.

Уживајте!

Поврзани вести на Готви.мк

Англиски погачици со чедар – ќе ги правите во секоја прилика

Полнети тиквички по најдобар рецепт

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата