Топло-ладен десерт со овошје

Топло-ладен десерт со овошје

Направете топло-ладен десерт со гриз и овошје.

Состојки:

  • 1 шолја гриз
  • 3 шолји млеко
  • 1 лажица мед
  • 1 праска
  • кокос за горе

Подготовка:

  1. Во зовриеното млеко се става гриз, па се намалува температурата, се меша постојано.
  2. Се вади смесата во чинија.
  3. Се става горе сечена праска и кокос или декорација по желба.