Повкусно свинско месо не сте пробале…
Состојки:
- свински бут
- крупна сол
- венецијанска мешавина (по 2 лажици цимет, бибер и каранфилче)
- маст
- мешавина од 3 лажици мед и 3 лажици вино
Начин на подготовка:
- Свинскиот бут добро истријте го со сол, венецијанска мешавина и маст. Месото ставете го во керамички сад и печете го околу 2 часа.
- Во завршната фаза од печењето, околу 10-15 минути пред крај, бутот премачкајте го со прелив од вино и мед.
- Печењето се служи добро изладено.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот